Zon-dagen.

De warmte van een zonnige dag slingert nog door het huis. Het zand dat opwaait uit de tuin hangt tegen de ramen. Zal het er ooit nog afregenen? In de tuin lijkt het allemaal nog mee te vallen. De rode bieten hebben al flink wat bladeren en de erwtenstruiken staan vol bloemen. De aardbeien zijn sappig en de sla moet in een razend tempo verwerkt worden want hij groeit terwijl je kijkt. Alleen de kolen zien er triestig uit en de pepers die groeien ook niet echt.

Mijn tuin wordt eigenlijk ook vooral tussendoor gedaan. Het academiejaar loopt ten einde en de werken worden afgemaakt. Dan staat er twee maanden vakantie voor de boeg en dat is een fijn vooruitzicht. In de zon maakte ik vanmiddag foto’s van mijn vrij werk.

Mijn vorige schrijven leest een beetje triest maar het voelt niet zo. Na de dienst keerde de rust uur na uur weer. Ik zie en hoor het meisje overal. In vrolijk gefluit van kleine vogels en in de zon die als een gloeiende bol verdwijnt in de wolken. Haar kleine foto staat bij een bosje bloemen uit de tuin. Volgende week wordt de urne uitgestrooid op haar favoriete plekje, aan de rand van een kleine vijver. Een heerlijke plek om eeuwig te rusten.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Zon-dagen.

  1. Maaike zegt:

    Mooi triest, kan dat ook?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s